Chiar dacă în viaţa reală, Moldova nu are încă un preşedinte, în lumea virtuală ProEconomica preşedintele a fost ales. Primul preşedinte al Moldovei virtuale a devenit bloggerul Ion Sturzu. În câteva zile va fi ales Guvernul împreună cu cele 11 ministere, care vor asigura dezvoltarea unei societăți durabile.

În ProEconomica Moldova are cu ce se mândri – situându-se pe locul 4 în Topul Mondial la capitolul dezvoltare, dar chiar și aici întâmpină un șir de greutăți și cedează la multe capitole în fața altor țări. Sperăm ca, odată cu alegerea preşedintelui, Moldova să câştige cât mai mult teren în faţa competitorilor.

ProEconomica e lumea virtuală în care au reușit să încapă toate țările lumii, fiecare râvnind un loc de frunte în Topul Mondial. Cetățenii reali sunt cei care contribuie la dezvoltarea țării lor, făcând-o să prospere. Ei își pot deschide companii care le aduc profituri, iar în viitor îşi vor putea construi orașele care vor arăta identic cu cele din realitate. Tot ei sunt cei care își aleg reprezentanți în instituțiile statului și creează comunități. Adică comunică, conlucrează și se dezvoltă, atât ca cetățeni cât și ca antreprenori. Chiar dacă e aflat în faza de testare, în ultimele 30 de zile, proiectul a reuşit să trezească interesul a cca 45 000 de vizitatori unici, numărul lor fiind într-o creştere rapidă.

Având la bază concepte similare celor din realitate privind organizarea teritorială şi alocarea resurse ProEconomica pune la dispoziţie un număr mare de tipuri de companii care pot fi dezvoltate, pentru că ProEconomica este lumea virtuală în care se poate lansa o afacere virtuală pentru a se obține, în schimb, experienţă reală.

Fiecare utilizator are câte un personaj virtual dornic să devină milionar, dar care trebuie hrănit, îmbrăcat și dezvoltat. Deasemenea, pentru utilizatori sunt disponibile activităţi şi misiuni zilnice, precum şi teste economice. ProEconomica e un proiect creat atât pentru cei interesaţi de economie, cât şi pentru cei care doresc să-şi petreacă timpul în mod util şi relaxant.

Intrați pe www.proeconomica.com și testați-vă atât abilitățile antreprenoriale cât și noul Președinte!

Sursa: Unimedia.

Advertisement